Ιστοσελίδα του Κλάδου Νευροψυχολογίας της ΕΛΨΕ

Ιστοσελίδα του Κλάδου Νευροψυχολογίας της ΕΛΨΕ: Υπεύθυνος (webmaster) για τον αρχικό σχεδιασμό και την λειτουργία της ιστοσελίδας από το 2004.

Ιστοσελίδα του Τμήματος Ψυχολογίας, ΑΠΘ

Ιστοσελίδα του Τμήματος Ψυχολογίας, ΑΠΘ: Υπεύθυνος (webmaster) για την αναδιοργάνωση και λειτουργία της ιστοσελίδας (2002 - 2004).

Κατασκευή ειδικής υδραυλικο-μηχανικής ανυψωτικής εξέδρας για ανάπηρους φοιτητές του ΑΠΘ

Κατασκευή ειδικής υδραυλικο-μηχανικής ανυψωτικής εξέδρας για ανάπηρους φοιτητές του ΑΠΘ: Η μελέτη, ο σχεδιασμός και η επίβλεψη της κατασκευής (σε τοπικό μηχανουργείο) έγινε από τον Δ. Α. Χρηστίδη, κατόπιν ανάθεσης του έργου από την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του ΑΠΘ. Η εξέδρα πιστοποιήθηκε (από το Εργαστήριο Εργαλειομηχανών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ – βάρος: 130kg, ύψος ανύψωσης: 110cm, κλίση: 15ο) για την αξιόπιστη δυνατότητα κάθετης και οριζόντιας μεταφοράς κινητικά ανάπηρων φοιτητών που χρησιμοποιούν ηλεκτροκίνητο ή χειροκίνητο αμαξίδιο. Κατασκευάστηκε το 2000 και φιλοξενείται στο Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ.

Ομάδα Μελέτης Ψυχοφυσιολογικών Διαταραχών (ΟΜΨΔ)

Ομάδα Μελέτης Ψυχοφυσιολογικών Διαταραχών (ΟΜΨΔ): Η ομάδα αυτή ιδρύθηκε, κυρίως, για να καλύπτει τα ειδικά ψυχοφυσιολογικά ενδιαφέροντα των φοιτητών Ψυχολογίας του ΑΠΘ που δεν καλύπτονται στο πλαίσιο των προσφερόμενων μαθημάτων. Στις δραστηριότητές της συμπεριλαμβάνονται: διοργάνωση ανοικτών ομιλιών από διακεκριμένους επιστήμονες, διεκπεραίωση ειδικών μελετών και κατασκευών, εβδομαδιαίες ομαδικές συναντήσεις, η ίδρυση του ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ. και εκπαιδευτικά (συνεδριακής μορφής) κάμπινγκ. Ιδρύθηκε από τον Δ. Α. Χρηστίδη το 1998.

Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) φοιτητών του ΑΠΘ

Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) φοιτητών του ΑΠΘ: Υπεύθυνος για την αρχική κλινική και διοικητική εκπαίδευση των στελεχών του Κέντρου, καθώς και για την επιστημονική εποπτεία του κατά την αρχική περίοδο λειτουργίας του (έως την πρόσληψη μόνιμου ψυχολόγου). Ιδρύθηκε από τον Δ. Α. Χρηστίδη, κατόπιν ανάθεσης του έργου από την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του ΑΠΘ, το 1999.

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης σε Τεχνικές Διαχείρισης του Στρες

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης σε Τεχνικές Διαχείρισης του Στρες: Το Πρόγραμμα αποτελεί κοινωνική προσφορά του Τμήματος Ψυχολογίας ΑΠΘ στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Είναι διάρκειας τεσσάρων ωρών και καλύπτει, με οργανωμένο τρόπο και χρήση πολυμέσων, όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει ο «σύγχρονος άνθρωπος» για την καλή διαχείριση του στρες. Ιδρύθηκε από τον Δ. Α. Χρηστίδη το 2000.

Πρόγραμμα Αντιμετώπισης Κροταφογναθικού Συνδρόμου

Σε συνεργασία με την Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ (Υπεύθυνος: Ν. Τσίγγος, επικ. Καθηγητής Οδοντιατρικής). Το Πρόγραμμα αποτελεί κοινωνική προσφορά του Τμήματος Ψυχολογίας ΑΠΘ στο κοινό της Θεσσαλονίκης και α) ειδική ψυχοφυσιολογική εκπαίδευση (biofeedback, γνωστικοσυμπεριφορική ψυχολογική στήριξη κ.α.) σε κεφαλαλγικούς και β) ουσιώδεις ευκαιρίες εκπαίδευσης και εποπτείας σε μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Ψυχολογίας. Ιδρύθηκε από τον Δ. Α. Χρηστίδη το 2005.

Πρόγραμμα Αντιμετώπισης Διαταραχών Ύπνου

Σε συνεργασία με το Ιατρείο Διαταραχών Ύπνου της Α’ Νευρολογικής Κλινικής, Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ (Υπεύθυνοι Α. Καρλοβασίτου, Στ. Μπουφίδης και Α. Μπαλλά). Το Πρόγραμμα αποτελεί κοινωνική προσφορά του Τμήματος Ψυχολογίας ΑΠΘ στο κοινό της Θεσσαλονίκης και α) ειδική ψυχοφυσιολογική εκπαίδευση (biofeedback, γνωστικο-συμπεριφορική ψυχολογική στήριξη κ.α.) σε άτομα που αντιμετωπίζουν διαταραχές ύπνου και β) ουσιώδεις ευκαιρίες εκπαίδευσης και εποπτείας σε μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Ψυχολογίας. Ιδρύθηκε από τον Δ. Α. Χρηστίδη το 2001.

Πρόγραμμα Αντιμετώπισης Κεφαλαλγίας

Σε συνεργασία με την Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου (Διευθυντής: Γ. Γεωργιάδης). Το Πρόγραμμα ήταν μια κοινωνική προσφορά του Τμήματος Ψυχολογίας ΑΠΘ στο κοινό της Θεσσαλονίκης και προσέφερε:

  • ειδική ψυχοφυσιολογική εκπαίδευση (βιοανάδραση (biofeedback), γνωστικοσυμπεριφορική ψυχολογική στήριξη κ.α.) σε άτομα με κεφαλαλγίες
  • ουσιώδεις ευκαιρίες εκπαίδευσης και εποπτείας σε μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Ψυχολογίας

Ιδρύθηκε από τον Δ. Α. Χρηστίδη το 2001. Βασικοί συνεργάτες σε αυτήν την προσπάθεια ήταν οι (τότε) μεταπτυχιακοί φοιτητές Χρυσούλα Πασαλίδου, Γεωργία Νασιοπούλου, Βαγγέλης Παρασκευόπουλος, Χρύσα Πορνάρη και Μαρία Παπαδήμα

Όραμα

Oυσιαστικές θεραπευτικές συνεργασίες μεταξύ θεραπευόμενου και θεραπευτή


Ουσιαστικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα: biofeedback (βιοανάδραση), ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική ...

Τοποθεσία

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΜΕ! Έχουμε μετακομίσει πλέον στον "δικό μας" χώρο. Η εγκάρδια φιλοξενία των Λεχωνίων μας έπεισε να χτίσουμε βιοκλιματικά και να απολαμβάνουμε τη θέα του Παγασητικού από μια ήρεμη βουνοπλαγιά του Πηλίου.

Εγγραφή στο newsletter