Pelvexiser

Pelvexiser_IQ

Συσκευή βιοανάδρασης (biofeedback) για την ακράτεια και τους πυελικούς μύες

Pelvexiser Βιοανάδραση biofeedback πυελικών μυών ακράτεια ούρωνΑ. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Pelvexiser_IQ (από το Pelvic floor muscle Exerciser IQ – Έξυπνος Γυμναστής των Πυελικών Μυών) είναι μια συσκευή βιοανάδρασης που στόχους έχει να:

  1. δημιουργήσει σαφή αντίληψη του σωστού ελέγχου και της αίσθησης «ενεργοποίησης» των πυελικών μυών (κολπικοί μύες – εξωτερικός σφιγκτήρας της ουροδόχου) και
  2. γυμνάσει αυτούς τους μύες με ένα μοναδικό τρόπο ώστε να δυναμώσουν, να αυξηθεί η μυϊκή τους μάζα και ο έλεγχός τους.

Έτσι εκπαιδεύεται ο έλεγχος του εξωτερικού σφιγκτήρα της ουροδόχου κύστης για την αντιμετώπιση της ακράτειας όπως επίσης και ο υγιής τόνος των κολπικών μυών για την αύξηση της σεξουαλικής απόλαυσης.

Ο πατενταρισμένος σχεδιασμός του αισθητήρα του είναι μοναδικός: σχεδιάστηκε για να μετρά με ακρίβεια μόνο τη δραστηριότητα των πυελικών μυών και όχι τη δραστηριότητα από γειτονικούς μύες (π.χ. από κοιλιακούς, προσαγωγούς κ.α.). Αυτή τη δυνατότητα δεν την έχουν άλλες συσκευές του είδους!

Η μεγάλη οθόνη του μανομετρικού ενδείκτη είναι πολύ πρακτική και εκπαιδευτική: Είναι εύκολη στην αντίληψή της και προσφέρει άμεση και δυναμική βιοανάδραση από τους μύες σας.

Η σταδιακά ρυθμιζόμενη αντίσταση επιτρέπει στο χρήστη να ρυθμίσει και να ασκηθεί κατά το επιθυμητό επίπεδο δυσκολίας.

Τρία ανταλλάξιμα μεγέθη αισθητήρα προσφέρονται για σωστό ταίριασμα και μέγιστη άνεση.

Εύκολος έλεγχος αντίστασης: η χειροκίνητη αντλία (για τη ρύθμιση του βαθμού δυσκολίας και της αντίστασης) και το κουμπί απελευθέρωσης της πίεσης ρυθμίζονται με το ίδιο χέρι, πράγμα που επιτρέπει στο χρήστη να ασκείται απρόσκοπτα.

Το Pelvexiser_IQ είναι πολύ εύκολο να καθαριστεί. Το πάνω μέρος του αισθητήρα, το οποίο έρχεται σε επαφή με το σώμα, είναι αποσπώμενο για να μπορεί να καθαρίζεται εύκολα και να απολυμαίνεται.

Β. Ο ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ

Pelvexiser sensor αισθητήραςΟ αισθητήρας είναι ειδικά σχεδιασμένος για να εστιάζει και να μετρά τη δύναμη των μυών του πυελικού εδάφους.

Πιέσεις  και κινήσεις από τους κοιλιακούς, τους μηρούς και από άλλους γειτονικούς μύες επηρεάζουν τη συμπεριφορά των κολπικών μυών – σαν να δημιουργούν παράσιτα και παρεμβολές -  και, παραπλανητικά,  δημιουργούν μια ψευδή αύξηση της πίεσης  των κολπικών τοιχωμάτων στον αισθητήρα.

Για να ελαχιστοποιηθεί / εξαλειφθεί αυτή η παρεμβολή πίεσης (λανθασμένη / ψευδής πίεση) ο αισθητήρας μας δεν επηρεάζεται από πιέσεις που δέχεται στην κορυφή και στη βάση του: ο αισθητήρας είναι ευαίσθητος μόνο στο μεσαίο τμήμα του, εκεί δηλαδή που δέχεται την πραγματική πίεση των κολπικών μυών. Αυτή ακριβώς η πίεση είναι που μανομετρικά μεταφέρεται ως βιοανάδραση στην οθόνη του μανόμετρου και σας ανατροφοδοτεί ώστε να γυμνάζεστε σωστά.

Οι αισθητήρες του Pelvexiser είναι σημαντικά μικρότεροι από αυτούς των άλλων συσκευών που κυκλοφορούν στην αγορά (και οι οποίοι μάλιστα δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν βιοανάδραση!).  Το μοναδικό σχέδιο του αισθητήρα του Pelvexiser βοηθά στο να βεβαιωθείτε ότι κρατάτε τους κοιλιακούς σας χαλαρούς: αν οι κοιλιακοί σας  σφίγγουν ακουσίως, ο αισθητήρας τείνει να σπρώχνει (να γλιστρά) προς τα έξω.

Pelvexiser βιοανάδραση οθόνη ενδείκτηςΓ. ΟΠΤΙΚΗ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ

Η οπτική βιοανάδραση είναι σημαντική για δύο λόγους:

  1. Ο τόνος (σύσπαση) των πυελικών μυών είναι δύσκολο να ελεγχθεί οικειοθελώς (με δικό σας έλεγχο) και εδώ είναι που η οπτική βιοανάδραση (biofeedback) είναι εξαιρετικά χρήσιμη: σας καθοδηγεί και σας επιβεβαιώνει ότι  δουλεύετε (σφίγγετε / γυμνάζετε) το σωστό μυ. Οι πληροφορίες αυτές (βιοανάδραση - biofeedback) είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να μάθετε, γρήγορα και σωστά, να συσπάτε και να ελέγχετε  οικειοθελώς τους πυελικούς μύες σας.
  2. Η βιοανάδραση σας δείχνει εάν όντως δουλεύετε τους μύες του πυελικού εδάφους αλλά και σε ποιο βαθμό. Αυτό σας επιτρέπει να μετράτε αντικειμενικά τη δύναμη των μυών της πυέλου καθώς επίσης να παρακολουθείτε / καταγράφετε την πρόοδό σας.

Η ικανότητα της αντικειμενικής μέτρησης της προόδου έχει αποδειχθεί ότι παρακινεί σημαντικά τους χρήστες. Η ακριβής βιοανάδραση παρέχει τη βεβαιότητα ότι η άσκηση γίνεται σωστά και ότι υπάρχει μετρήσιμη πρόοδος.

Δ. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Pelvexiser προοδευτιή αντίσταση - έλεγχος ακράτεια ούρωνΗ προοδευτική ρύθμιση της αντίστασης αποτελεί σημαντικό μέρος του κάθε προγράμματος μυικής ενδυνάμωσης:  Με το Pelvexiser, καθώς η δύναμη των πυελικών μυών αυξάνεται, η αντίσταση ή πίεση στον αισθητήρα μπορεί και πρέπει να αυξηθεί προκειμένου να προκληθεί περισσότερο (να ζοριστεί θετικά) ο μυς. Έτσι προωθείται η περεταίρω ενδυνάμωση και έλεγχος του πυελικού μυ.
Από την άλλη, η αντίσταση μπορεί επίσης να μειωθεί όταν ο πυελικός μυς κουράζεται.
Συχνά, και ιδιαίτερα κατά την αρχική εκπαίδευση, ο πυελικός μυς κουράζεται μετά από λίγες προσπάθειες (και ειδικότερα το βράδυ - σε σύγκριση με τα πρωινά) . Έτσι και οι ρυθμίσεις της αντίστασης μπορούν να μειωθούν αντίστοιχα, ώστε να προσφέρεται πάντα στο μυ ένα ιδανικό επίπεδο αντίστασης (δυσκολίας) για την αποδοτικότερη εκγύμνασή του. Καθώς αυξάνεται η δύναμή σας, υπάρχουν δύο ακόμη τρόποι για να κάνετε τις ασκήσεις με μεγαλύτερη πρόκληση:

  1. μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό των επαναλήψεων και
  2. μπορείτε να κρατήσετε την ίδια συστολή για περισσότερο  χρόνο.

Για παράδειγμα: εάν μετακινείτε τη βελόνα μεταξύ 40 – 120, για 5 δευτερόλεπτα, επί 20 συνεχόμενες προσπάθειες,  μπορείτε να: α) αυξήσετε την αρχική πίεση σε μια τιμή υψηλότερη από 50,  πριν ξεκινήσετε την άσκηση (μεγαλύτερη αντίσταση),  β) επαναλάβετε την ίδια συστολή 40 φορές αντί για 20 φορές  και γ) να κρατάτε τις  συσπάσεις για 10 δευτερόλεπτα αντί για 5 δευτερόλεπτα.

Ε. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΑΙΣΘΗΤΗΡΩΝ

Pelvexiser - μεγέθη αισθητήρωνΑισθητήρες σε μικρό, μεσαίο και μεγάλο μέγεθος επιτρέπουν την πιο άνετη άσκηση του πυελικού εδάφους, με πιο σωστή εφαρμογή.

Η χρήση ενός αισθητήρα που είναι λάθος μέγεθος (πάρα πολύ μεγάλος) είναι οδυνηρή και καθιστά την άσκηση άβολη.

Εάν το μέγεθος του αισθητήρα είναι πάρα πολύ μικρό, δεν θα μετρήσει επακριβώς το πραγματικό επίπεδο δραστηριότητας των  πυελικών μυών.

Ένας μικρός αισθητήρας «υποτιμά» τη δραστηριότητα του πυελικού εδάφους καθώς δε μπορεί να συλλάβει και να ανατροφοδοτήσει σωστά την πλήρη / αντικειμενική σύσπαση των μυών. Έτσι, το Pelvexiser προσφέρει αυτούς τους τρεις αισθητήρες, οι οποίοι μπορούν να ανταλλαγούν εύκολα και με άνεση. Ουσιαστικά, αλλάζετε μόνο το κορυφαίο (μαλακό ελαστικό) τμήμα του αισθητήρα, ενώ η βάση παραμένει ίδια.

ΣΤ. ΕΥΚΟΛΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Pelvexiser - εύκολη ρύθμιση πίεσηςΟ  σχεδιασμός του Pelvexiser σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την πίεση της αντίστασης στον αισθητήρα με το ένα χέρι. (Το κουμπί πίεσης του αέρα πρέπει να είναι σταθερά κλειστό.)

Η πίεση στον αισθητήρα μπορεί να αυξηθεί με την παλάμη του χεριού.
Το κουμπί απελευθέρωσης της πίεσης μπορεί να δουλευτεί με το δείκτη (για να μειώσετε την πίεση στον αισθητήρα), ενώ η φούσκα του μανόμετρου μπορεί να δουλευτεί με τα άλλα τρία δάχτυλα (βλ. εικόνα). Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο δεδομένου ότι οι περισσότεροι χρήστες προτιμούν να χρησιμοποιούν μόνο το ένα χέρι για να κρατήσει τον αισθητήρα στη θέση του.

Ζ. ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Pelvexiser - εύκολος καθαρισμόςΠροτείνουμε τη χρήση προφυλακτικού στον αισθητήρα για μέγιστη υγιεινή και την ασφάλεια.

Ωστόσο, το τμήμα του αισθητήρα που έρχεται σε επαφή με το σώμα αποκολλάται εύκολα. Μπορεί να καθαριστεί με αντιβακτηριδιακή λοσιόν ή νερό και σαπούνι.

Επίσης, είναι ασφαλές να πλύνετε το σιλικονούχο τμήμα του αισθητήρα στο πλυντήριο ή στο πλυντήριο πιάτων (ακόμη και σε υψηλές θερμοκρασίες).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ (στα αγγλικά)

Για να δείτε αυτό το εκπαιδευτικό βίντεο, πρέπει να έχετε το «Windows media player». Κατά πάσα πιθανότητα το έχετε ήδη στον υπολογιστή σας. Εάν δεν έχετε το «Windows media player», κάντε κλικ εδώ για να το κατεβάσετε δωρεάν (download).

  1. Το μέγεθος του αρχείου είναι 30 MB - παρακαλώ επιτρέψτε 1-2 λεπτά για τις ευρυζωνικές συνδέσεις, ή 10-15 λεπτά για dial-up συνδέσεις.
  2. Έχετε 2 επιλογές: η προτεινόμενη είναι να επιλέξετε «αποθήκευση αρχείου» και αφού το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας να το δείτε με την άνεσή σας. Η άλλη είναι να το παίξετε κατευθείαν επιλέγοντας «άνοιγμα με Windows media player». Για υψηλότερη ποιότητα, περιμένετε έως ότου το buffering έχει τελειώσει.
  3. Βεβαιωθείτε ότι ο ήχος του υπολογιστή σας είναι ενεργοποιημένος.

Για να δείτε το video κάντε κλικ εδώ.

ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ

το καινούργιο μοντέλο του Pelvexiser_IQ με 2 αισθητήρεςΤο καινούργιο μοντέλο (2011) του Pelvexiser_IQ, ανανεωμένο και βελτιωμένο, με 2 αισθητήρες (μεγάλο και μεσαίο μέγεθος), όπως ακριβώς εμφανίζεται στη δεξιά εικόνα, προσφέρεται στα €110,00. Σε αυτή την τιμή συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ (24%) και τα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής με ACS courier (ή, εάν προτιμάτε, ΕΛΤΑ). Οι οδηγίες χρήσης είναι στα Ελληνικά. Αποστέλλεται σε 2-3 εργάσιμες ημέρες.

Μπορείτε να το παραγγείλετε από το τοπικό σας φαρμακείο ή κατάστημα με ορθοπεδικά είδη. Εάν δεν το έχουν, επικοινωνήστε μαζί μας.


* σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει η αντιπροσώπευση του Pelvexiser_IQ στο νομό σας, επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Εάν θέλετε να σχολιάσετε αυτό το άρθρο κάντε ‘Eίσοδο/Log in’ ή δημιουργήστε λογαριασμό νέου χρήστη.

Όραμα

Oυσιαστικές θεραπευτικές συνεργασίες μεταξύ θεραπευόμενου και θεραπευτή


Ουσιαστικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα: biofeedback (βιοανάδραση), ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική ...

Τοποθεσία

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΜΕ! Έχουμε μετακομίσει πλέον στον "δικό μας" χώρο. Η εγκάρδια φιλοξενία των Λεχωνίων μας έπεισε να χτίσουμε βιοκλιματικά και να απολαμβάνουμε τη θέα του Παγασητικού από μια ήρεμη βουνοπλαγιά του Πηλίου.

Εγγραφή στο newsletter